Share

Samsung confirmă că Galaxy S 5 va avea şi o versiune cu procesor Exynos octa-core (Telefoane mobile)

Publicat de in data de 25 Feb 2014 | Scrie un Comentariu

Pasionaţii de tehnologie care au urmărit ieri seară lansarea telefonului Galaxy S 5 au remarcat, probabil, că Samsung a rupt tradiţia şi nu a menţionat nimic despre versiunea hardware a acestui telefon care va fi motorizată de propria sa platformă Exynos. Conform unui planşe informative publicată astăzi pentru scurt timp pe site-ul companiei, această versiune există, însă nu ni se oferă nici un detaliu în plus.

În mod tradiţional, fiecare nouă generaţie a gamei de vârf Galaxy S a fost însoţită de lansarea unei noi versiuni majore a platformei hardware Samsung Exynos, în timp ce modelele din gama Galaxy Note primeau o versiune uşor îmbunătăţită câteva luni mai târziu. Această tradiţie a început încă din 2010 cu Galaxy S şi cipul Exynos 3310, şi a continuat până la Galaxy S 4 inclusiv.

Deşi Samsung a afirmat încă din toamnă că cipul sau cipurile Exynos cu o arhitectură pe 64 de biţi vor fi gata pentru lansarea Galaxy S 5 şi ne-a reamintit de existenţa lor acum o săptămână, compania nu le-a menţionat în cursul prezentării de aseară. Conform unui grafic publicat astăzi, şi Galaxy S 5 va fi disponibil într-o versiune motorizată de un cip Exynos, însă compania nu a oferit nici un fel de detaliu în plus.

După cum se observă din imaginea ataşată mai jos, telefonul Galaxy S 5 va fi disponibil şi într-o versiune hardware bazată pe un cip cu opt nuclee, precedentul spunându-ne că avem de-a face în mod sigur cu o soluţie Exynos. Conform datelor din grafic, este vorba de un model cu opt nuclee şi o frecvenţă maximă de tact de 2,1 GHz, însă cipul nu are nume şi nici nu ni se oferă detalii suplimentare despre acesta.

Când, cum şi unde rămân întrebări care nu au deocamdată un răspuns, mai ales că imaginea a fost înlocuită între timp cu una pe care figureaza doar procesorul Qualcomm. Cel mai probabil că această versiune urmează să fie dezvăluită până în luna aprilie, când Galaxy S 5 va deveni disponibil în magazine. 

(…)

Cuvinte cheie: Samsung, telefoane Android, Exynos

Subiecte asemănătoare:
» Allview lansează Viper S, un nou smartphone dual SIM cu Android şi ecran de 5 inch
» Samsung a anunţat Gear Fit, o brăţară inteligentă pentru activităţile sportive
» HTC Desire 816 şi Desire 610: două terminale Android mid-range colorate
» Samsung Galaxy S 5 a fost lansat: ce este nou şi ce nu
» Sony prezintă Xperia Z2 Tablet, cea mai subţire şi uşoară tabletă rezistentă la apă

Articol original – Samsung confirmă că Galaxy S 5 va avea şi o versiune cu procesor Exynos octa-core, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Scrie un comentariu

You must be Logged in to post comment.

   LinkulTauAici.info    Director Web de Top