Share

Versiune Windows Phone 8.1 Preview, demonstrată la MWC 2014. La ce noutăţi să ne aşteptăm (Software)

Publicat de in data de 12 Feb 2014 | Scrie un Comentariu

Windows Phone 8.1 va fi demonstrat într-o versiune Preview complet funcţională cu ocazia expoziţiei MWC 2014. Dar până atunci, SDK-ul pus la dispoziţia dezvoltatorilor software ne dezvăluie o bună parte din inovaţiile aduse platformei Windows Phone.

Versiune Windows Phone 8.1 Preview, pregătită pentru MWC 2014

O schimbare majoră de strategie, despre care am auzit şi în trecut, este apropierea platformelor Windows Phone şi Windows RT, vizând contopirea acestora într-un sistem de operare universal pentru tablete şi smartphone. Pentru scopul propus, noul SDK include suport Universal App, asigurat cu un set de API-uri ce permite realizarea de aplicaţii pentru magazinele Windows Store şi Windows Phone Store folosind o bază comună de cod JavaScript şi HTML. Suplimentar, Microsoft a modificat şi formatul de împachetare a aplicaţiilor pentru Windows Phone, preluând containerul .appx folosit deja pentru platforma Windows 8.

La capitolul noutăţi, Windows Phone 8.1 se poate lăuda cu o funcţie Battery Power Sense responsabilă cu monitorizarea acumulatorului, suport pentru reţele VPN, respectiv aplicaţii Music şi Video separate.

După ce a permis utilizatorilor de Windows Phone 8 să schimbe aplicaţia standard pentru camera foto cu o alternativă la alegere, Microsoft oferă aceeaşi opţiune şi pentru aplicaţia de mesagerie. Selecţia de aplicaţii include o nouă versiune SkyDrive redenumită OneDrive, dar şi un nou client pentru podcast-uri.

Sub capotă, Microsoft a adus modificări sistemului multitasking, în sensul că aplicaţiile nu mai sunt închise automat la apăsarea butonului Back. În schimb, activitatea acestora este doar suspendată, după modelul folosit deja cu succes sub sistemul Windows 8.

Urmând exemplul dat de Apple cu Siri, Microsoft oferă utilizatorilor de terminale cu Windows Phone 8.1 un asistent cu suport pentru comandă vocală. Din păcate în afara numelui Cortana, restul detaliilor le vom afla din prezentarea oficială ţinută de Microsoft la MWC 2014. Tot atunci, posesorii de terminale Window Phone compatibile vor putea obţine şi versiunea publică de testare Windows Phone 8.1.

(…)

Cuvinte cheie: Microsoft, Windows Phone 8

Subiecte asemănătoare:
» Primele imagini cu Action Center, noul meniu pentru notificări din Windows Phone 8.1
» Windows 8.1 Update 1, ajuns pe internet în versiune aproape finală. Merită instalat?
» Windows 8.1 Update 1 – ce aduce nou şi când va fi gata prima actualizare pentru Windows 8.1 (UPDATE)
» Microsoft a semnat un parteneriat cu Foursquare pentru îmbunătăţirea Bing Maps şi Windows Phone
» Satya Nadella este noul director executiv Microsoft

Articol original – Versiune Windows Phone 8.1 Preview, demonstrată la MWC 2014. La ce noutăţi să ne aşteptăm, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Scrie un comentariu

You must be Logged in to post comment.

   LinkulTauAici.info    Director Web de Top