Share

Viitoarele modele iPhone ar putea „amprenta” sistemul vascular de la nivelul feţei, crescând acurateţea funcţiei de recunoaştere facială (Telefoane mobile)

Publicat de in data de 17 May 2018 | Scrie un Comentariu

Descris într-un brevet înregistrat încă din anul 2015, un nou sistem de autentificare biometrică foloseşte „radiaţie pulsatorie” pentru a penetra sub nivelul pielii, observând detalii în mod normal ascunse privirii.

Departe de a fi dăunător, sistemul foloseşte impulsuri puternice de lumină infraroşie pentru a expune venele sanguine aflate imediat sub nivelul pielii. Distribuit în mod diferit de la o persoană la alta, sistemul vascular poate servi ca semnătură biometrică foarte greu de falsificat.

Folosit în tandem cu tehnologia Face ID deja existentă, noul sistem de autentificare biometrică poate îmbunătăţi substanţial securitatea funcţiei de recunoaştere facială. Spre exemplu, „amprenta” feţei umane în spectrul infraroşu este substanţial diferită chiar şi în cazul gemenilor identici. În plus, folosirea combinată a două tehnologii de scanare biometrică ar face aproape din falsificarea trăsăturilor faciale o sarcină aproape imposibilă.

Merită menţionat că tehnologia pentru scanare infraroşu a venelor sanguine există deja şi este folosită cu succes de majoritatea dispozitivelor smartwatch, la măsurarea pulsului. Însă de aici şi până la scanarea de la distanţă a întregii feţe este cale lungă.

Momentan, nu există indicii concrete cum că Apple ar pregăti un senzor pentru recunoaştere facială capabil să preia şi amprenta sistemului vascular, însă dacă va fi cazul, brevetul acordat asigură exclusivitate companiei americane pentru folosirea acestei tehnologii.

 

(…)

Cuvinte cheie: Apple

Subiecte asemănătoare:
» Apple ar putea reintroduce funcţia Touch ID sub o nouă formă
» iOS 11.4 nu include funcţia de securitate „USB Restricted Mode”
» „Apple din industria carcaselor” a lansat protecţii pentru iPhone X inspirate de iMac G3 şi iPhone 2G
» Canalys: iPhone X este cel mai bine vândut smartphone în Europa. Nokia şi Xiaomi în top 5 producători
» „S-au luat după Măr”/„Au clonat ‘bretonul’ de pe iPhone X”. Adevărul este că Apple a copiat, de asemenea, multe lucruri de la producătorii de smartphone-uri cu Android

Articol original – Viitoarele modele iPhone ar putea „amprenta” sistemul vascular de la nivelul feţei, crescând acurateţea funcţiei de recunoaştere facială, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

Scrie un comentariu

You must be Logged in to post comment.

   LinkulTauAici.info    Director Web de Top